Eslöfs spritfabrik

En fantastiskt fin höstdag i år tog vi tåget till Eslöv för att besöka den gamla spritfabriken! Förutom att stället är så vandaliserat det kan bli så är det här verkligen en byggnad som ockuperats av bygdens duvor.

Måste erkänna att det här var första gången vi besökte Eslöv. Det är ju ingen metropol precis men det ska finnas gott om övergivna industrier, så kanske att vi åker dit igen.

Anyhow… Skånska spritförädlings AB grundades i början av 1900-talet. AB Vin och Sprit tog senare över företaget och 1962 lades verksamheten ned helt. Sedan dess är fabriken rejält förfallen och rasrisken anses vara helt galet hög. Trots detta får den gamla spritfabriken stå kvar. I en artikel, i Lokaltidningen, från september i år kan man läsa om de framtida planerna för fabriken.

Så här ser alltså bygget ut utanpå och antagligen kommer stora delar av fasaden att sparas när och om det byggs bostäder på platsen framöver.

I nästa inlägg går vi in i fabriken. Det är måhända olagligt men med en öppen grind och ett hål i staketet stort nog för en mindre hängiven sumobrottare att ta sig in så kändes det inte så värst kriminellt.

På återseende i nästa inlägg…

Advertisements

4 thoughts on “Eslöfs spritfabrik

  1. Pingback: Inne i spritfabriken « Abandoned Areas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s